2013. február 3., vasárnap

A tudás kulcsa és blogja (avagy kik? mit? miért?)

Nem régi még a blog, de azért már néhány bejegyzés mögöttünk van, így azt gondoltam itt van az ideje/helye már egy olyan bemutatkozósabb, célkijelölősebb írásnak.
Ha arra a kérdésre szeretnék válaszolni, hogy miért jött létre ez a blog, akkor egy kicsit visszább kell ugranom a időben, de senki ne féljen, nem a régi görögökkel fogom kezdeni, és nem is túlzottan bonyolult a történet.



A szereplője, két barátnő, akik nehezen tudtak egymásra időt szakítani, így azt gondolták, ha belevágnak valami közös munkába, akkor az jó lehetőség lenne, hogy több közös élményük legyen. Régóta motoszkált már bennük a gondolat, hogy hol lehetne kettejük szakmájának a metszéspontját a leghatékonyabban felhasználni. Egyikük pszichológus, másikuk pedagógus, és mellékesen mindketten szociológusok is. Aztán, ahogy az a mesékben is lenni szokott, egyszer csak szembejött egy lehetőség, amit hőseink meg is ragadtak, és mire észbe kaptak, már meg is született első közös kezdeményezésük,  A TUDÁS KULCSA.

(kép forrása: pinterest)


És hogy mi is ez pontosan? Hivatalos megfogalmazásban, ez egy  tanulási hatékonyságot növelő csoportos tanfolyam, diákok számára. Kicsit bővebben nagyjából azt takarja, hogy 10-12 főből álló diákcsoportokat próbálunk végigvezetni egy 14 alkalomból álló folyamaton, melynek során élményszerű gyakorlatok keretében dolgozzuk fel a tanulás során felmerülő problémákat. Ilyenek például a figyelem fejlesztése, az emlékezet fejlesztése, problémamegoldó gondolkodás elsajátítása. Emellett még helyet kaptak olyan témák is, mint az iskolai izgulás, a tanulás ideális körülményei, egyes tantárgyakhoz való apró trükkök.

Aki több információt szeretne erről, bátran nézzen be honlapunkra is


És hogy kicsit még a blogról is szóljak. Ez nem csupán egy reklámfelület kíván lenni a fenti tevékenységünkhöz, hanem egy olyan ingyenesen elérhető tudástár, ami hasznos lehet mind a diákok, mind a szülők számára (és természetesen mindenki más számára is). Igyekszünk a tanulás szempontjából érdekes vonatkozásokat kicsit tudományosan, ám mégis szórakoztató köntösbe öltöztetve tálalni.
Ha valakinek kérdése, kérése lenne, vagy szívesen olvasna valami konkrét témáról, várjuk a javaslatokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése